torek, 6. februar 2007

Povabilo na premiero komedije Toneta Partljiča

Premiera komedije v izvedbi članov KD Pekre - Limbuš "Čaj za dve", ki jo avtor Tone Partljič tudi režira, bo v soboto, 24. februarja, ob 19. uri v Domu kulture v Pekrah.



Člani KD Pekre Limbuš vas vabimo in pričakujemo, da boste dvorano napolnili do zadnjega sedeža. Tako boste najlepše nagradili igralce in vse, ki pri predstavi sodelujejo.


Nostalgična komedija Čaj za dve na duhovito smešen, a tudi tenkočuten način obravnava življenje varovancev v domu za ostarele in seveda osebje doma. Zaradi prostorske stiske sta na sobivanje obsojeni prostodušna kmetica in upokojena gledališka igralka. Igralka vse večere igra in zaspi šele proti jutru, kmetica pa zgodaj zaspi in še bolj zgodaj vstaja …
Kmetica na glas prdi, igralki pa se zdi to seveda vulgarno, nevzgojeno. Kmetica spoznava svet duha, gledališka igralka pa rustikalni kmečki način življenja.
V času, ko je problematika »starejših« tako aktualna, da Evropska skupnost celo govori o »staranju Evrope«, je Partljičeva igra še zlasti aktualna, saj na human način opozarja na tisto življenjsko obdobje, ki se ga po svoje bojimo.

Avtor in režiser:
Tone PARTLJIČ

Ni komentarjev :